Sitemap

BigbandEnZo Nieuw
Oorsprong en ambitie Bigband & Zo

Bigband & Zo is in 2012 opgericht op initiatief van een aantal oud-leden van Showband Marum. Bigband & Zo kan het best beschreven worden als een showorkest, een extra uitgebreide bigband met grotere bezetting, waarin alle geïnteresseerde muzikanten uit de gemeente Marum en omstreken kunnen meespelen. Kenmerkend is dat zowel gezelligheid als kwaliteit centraal staan en dat de drempel om mee te doen laag is.

Bezetting

In principe kunnen alle instrumentgroepen deel uitmaken van de band. Op dit moment bestaat de blazerssectie uit trombone, hoorn, bariton, bugel, trompet, tenorsaxofoon, altsaxofoon, klarinet en fluit. Naast de blazers verzorgt een ritmesectie voor de ondersteuning, met elektrische gitaar, keyboard, percussie, en drums. Alle geïnteresseerde muzikanten, zowel beginnend als gevorderde spelers, zijn van harte welkom.

Muziek

Tijdens de repetities worden leuke muziekstukken gerepeteerd in bigbandstijl. De partijen zijn daarbij zoveel mogelijk aangepast aan het individuele niveau, waardoor alle muzikanten tot hun recht komen.

Optredens

De ambitie van de band is om een aantal optredens per jaar te verzorgen, bijvoorbeeld tijdens festivals en feesten, maar ook concerten in samenwerking met andere muzikanten, zangers of zangeressen. Jaarlijks organiseert Bigband&Zo zelf een themaconcert in het Barontheater in Opende.

Repetities

Bigband & Zo repeteert drie keer per maand op de woensdagavond onder enthousiaste leiding van Hans Jonker. De repetities vinden plaats in De Vrijborg, Nieuweweg 80 te Nuis, van 19.30-22.00 uur.

Mocht je meer willen weten, neem dan contact op, of kom gezellig vrijblijvend langs op een repetitieavond! Voor meer informatie over Bigband & Zo kun je nu ook kijken op haar website!