Sitemap

Taptoes, parades & wedstrijden in binnen- én buitenland…

Meedoen in de top van Europa…

 

Een jonge, gezellige, dynamische groep…

 

Vernieuwende, originele showprogramma’s…

 

Lijkt dit je wat en ben je ouder dan 14 jaar? Dan is Showband Marum wat voor jou! Op deze pagina vind je alles wat je moet weten om lid te worden van Showband Marum.

 

Als je al een instrument bespeelt of al guard-ervaring hebt, dan kun je met ingang van het nieuwe seizoen (plm. oktober) gelijk deelnemen aan de repetities. Als je nog geen ervaring hebt, of juist iets heel anders wilt uitproberen dan zal er eerst een gesprek plaatsvinden met één van onze staffleden. Je kunt dan je interesses aangeven, zodat je zo snel mogelijk mee kunt doen en een plekje kunt krijgen in Showband Marum.

Speel je saxofoon, dwarsfluit, piccolo, trompet, bugel, mellofoon, bariton, euphonium, trombone of bas? Kom dan onze blazerssectie versterken! Is drummen meer wat voor jou? Dan kun je bassdrum, snare, tenor of evt. cymbals gaan spelen bij het fieldpercussion. Wanneer je marimba, vibrafoon, xylofoon of percussion speelt kun je in de pit gaan spelen en wanneer je meer iets hebt met dans, vlaggen, rifles en sabels, dan kun je deel uit maken van de guard! In het zomerseizoen ben je als guard onderdeel van de showband, in het winterseizoen doe je mee aan de CGN/WGI wedstrijden onder de naam ‘Intension’.

De shows worden altijd in eigen beheer geproduceerd en muzikaliteit staat hoog in het vaandel bij Marum. De showmuziek wordt door onze conservatorium geschoolde instructeurs gearrangeerd en kan eventueel op maat worden geschreven. Dus schroom niet, erg veel ervaring is niet vereist. Ervaring met showlopen is ook niet noodzakelijk, menig lid komt uit de HaFaBra-wereld en rent in ‘no time’ al toeterend of trommelend over het veld. Naast de vaste instructie krijgen instructie en leden van Showband Marum regelmatig advies van nationale én internationale deskundigen op het gebied van show en muziek.

Je vraagt je natuurlijk af wat je kunt verwachten als je lid word van Showband Marum. Lid zijn van Showband Marum zorgt voor een redelijk volle agenda in met name de weekenden want dan wordt er gerepeteerd en opgetreden. De band repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 22:30 uur. In het winterseizoen wordt er binnen gerepeteerd in ‘Ons Centrum’ aan de Kruisweg in Marum. In het zomerseizoen wordt er gezamenlijk met de colorguard buiten gerepeteerd op verschillende locaties in Marum e.o. In de zomer wordt er naast de vrijdagavond ook vaak op zaterdag gezamenlijk van 10.00 tot 14.00 uur of 10.00 tot 17.00 uur uur gerepeteerd. De guard traint gedurende het hele jaar ook op maandagavond, van 20.00 tot 22.00 uur in de gymzaal, Sportlaan 2 te Marum.

De optredens bestaan meestal uit taptoes en parades door heel Nederland, maar Showband Marum wordt ook regelmatig uitgenodigd voor  optredens in het buitenland. Dus in het weekend zit je vaak  in de bus op weg naar een optreden: veel gezelligheid en zo kom je ook nog eens ergens!

Naast de ‘reguliere optredens’ doet Showband Marum mee aan verschillende wedstrijden. In juni vinden altijd de Open Dutch Showband Championships plaats, het NK voor showkorpsen. Marum neemt hier ieder jaar aan deel. Eens in de vier jaar vindt in juli/augustus het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats, ook hier is Marum altijd te zien. In 2009 behaalden we een fantastisch resultaat met een uiteindelijk 10e plaats in de World Division Corps Style Class. Het seizoen 2012/2013 zal geheel in het teken staan van het WMC 2013. De Corps Style Class is de Amerikaans getinte klasse waarin Marum sinds 2009 uitkomt.Door de competitie is ‘verbetering’ iets wat het hele seizoen door aan de orde is.

Spreekt bovenstaande jou aan? Neem dan (vrijblijvend) contact op met de ledencoördinator.

Wil je meer informatie? Download hier ons informatieboekje!