Sitemap

 

Blazers

photo428

Een verscheidenheid aan blaasinstrumenten is opgenomen in de bezetting van Showband Marum. Hierdoor wordt een unieke, herkenbare en warme, volle klank gecreëert. Trompetten, mellofoons, baritons, euphoniums, contra’s en bugels vormen de kopersectie van de blazers. Daarnaast heeft Showband Marum ook een houtsectie waarin saxofoons, dwarsfluiten en een piccolo welkom zijn.


Slagwerk
photo457 Het slagwerk van Showband Marum, ook wel het ‘field percussion’ genoemd, loopt mee in de choreografie van de band. Het slagwerk is samengesteld uit high tension snares, gestemde bassdrums en tenors.
Front Ensemble photo439 Het gedeelte van het slagwerk dat vooraan het veld staat opgesteld tijdens de show is het front ensemble, ook wel de pit genoemd. De pit bestaat uit een marimba, vibrafoon, klokkenspel, xylofoon en een verscheidenheid aan ondersteunende ongestemde percussie instrumenten.
Colorguard WMC Kerkrade 19 juli 2009 Showband Marum NL foto Geert Vanmaeckelberghe 193 (24)

De colorguard ondersteunt de show visueel door middel van dans, vlaggen, rifles, sabres en andere attributen. In het winterseizoen doet de colorguard groep van Showband Marum mee aan de indoor colorguard competitie van Color Guard Nederland (CGN) onder de naam ‘Intension’.