Sitemap

Showband Marum presenteert in 2013 haar vernieuwde show “Queen, a Spanish Rhapsody”.

Een rapsodie is een verzameling van muziekstijlen, die toch een eenheid vormen. Showband Marum heeft zich bij deze Spaanse rapsodie laten inspireren door Queen. De muzikale veelzijdigheid en de gelaagde arrangementen van deze wereldberoemde Engelse rockgroep vormen de basis van deze show. MarumSpaanse invloeden worden daar op bijzondere wijze doorheen geweven.

Het relatief onbekende, maar imponerende “Innuendo” van Queen is voor het ontwerpteam van Showband Marum uitgangspunt geweest voor de huidige show. De basis van de show is in 2012 al gelegd met “Rapsodia Real”, maar de huidige show heeft een hogere entertainmentwaarde door het Spaans getinte “Malaguena” en de Queen-klassiekers “Bohemian Rhapsody”, “Don’t stop me now” en “We will rock you”.

De veranderingen in het showconcept zijn niet voor niets, want 2013 is een belangrijk jaar voor Showband Marum. De groep hoopt in juli een topklassering te behalen op  het Wereld Muziek Concours, het muziekevenement dat iedere 4 jaar plaatsvindt en ook wel als de Olympische Spelen voor amateurmuzikanten wordt bestempeld.

Zowel de muziek als het showdesign is volledig in eigen beheer ontwikkeld. De staff van Showband Marum bestaat in 2013 uit Sietze Bandringa, Herman Kooistra, Bert ten Boer, Jaap Wils, Marrit Agema, Matthijs van Houten en Jan Bakker.