Sitemap

21 juni 2015     Patricia van der Maar De dag van vertrek komt steeds dichterbij. Nog maar anderhalve week en dan vertrekken we al naar Denemarken. We hebben nog een aantal dagboekverhalen te gaan. Vandaag Patricia van der Maar, onze Captain Guard. Patricia van der Maar

“Mijn naam is Patricia van der Maar, ik ben sinds 2003 lid van de guard van Showband Marum. Mijn zus zat toen ook al een aantal jaren bij Showband Marum. Ik ben er dus mee opgegroeit.

Tot 2012 was ik lid van SWJK, Samen Werkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, waar ik altijd met plezier aan mee heb mogen doen. Met SWJK hadden we erg veel optredens en zijn we zelfs drie keer kampioen geworden op het Open Dutch Showcorps Championships in Assen. Dit was een hele prestatie en hier waren we dan ook erg trots op!

Toen ik eindelijk de overstap mocht maken naar de grote band heb ik dit met beide handen aangegrepen, natuurlijk was dit best een beetje spannend. Al gauw was ik gewend aan de groep en de vele repetities die er geplant stonden. Ik heb zelfs mijn vriend mogen ontmoeten bij de Showband, waar ik natuurlijk iedere dag nog blij mee ben. Het is heel erg fijn als je beide dezelfde hobby en passie mag delen met elkaar.

Door al het harde werk en de gezelligheid bij de repetities kreeg ik telkens weer zin om nog meer te trainen. Na weken lang getraint te hebben stond daar op 13 juli 2013 het WMC voor de deur waar we de show ‘Queen, A Spanish Rhapsody’ mochten gaan opvoeren. Als klein meisje droomde ik er van om ooit een keer net als de grote meiden van de guard mee te mogen doen aan een wedstijd in een stadion. Een droom die uitkwam en wat heb ik er van genoten!

In 2014 kregen we te horen dat onze nieuwe show ‘Lost & Found’ zou gaan heten. Het zou gaan over het tsunami die in 2004 grote delen van Zuidoost-Azië verwoestte. Het leek me echt een hele vette show om te gaan lopen, omdat er echt een verhaal in zit die je kunt gaan vertellen aan het publiek. In Rastede bleek de show zo goed te scoren dat we werden gekwalificeerd voor het WAMSB in Denemarken.

Al vroeg in het seizoen 2014/2015 zijn we begonnen met de nieuwe versie van ‘Lost & Found’ om zo goed mogelijk te scoren in Denemarken. Voordat we zeker wisten dat we daar heen konden moesten we eerst geld inzamelen. Met veel hulp van familie, vrienden en inwoners van Marum en omstreken is het ons gelukt om genoeg geld in te zamelen om naar Kopenhagen af te kunnen reizen. Een enorme opluchting toen we dat te horen kregen.. Het was echt.. We konden er naar toe..

De laatste paar weken zijn ingegaan, nog anderhalve week en dan reizen we af naar Kopenhagen. Ik heb er enorm veel zin in en ik hoop op een ervaring die ik nooit  meer zal vergeten. Ik hoop nog vele jaren te mogen genieten van deze geweldige hobby. Ik raad het iedereen aan om een keer te komen kijken bij Showband Marum, als je er eenmaal tussen zit voelt het als je tweede familie en kan je niet meer zonder.”

——————————————————————————————————————–

10Annamee - Kopenhagen juni 2015     Annamee Beukema
Annamee is Co-Captain van onze colorguard. Hoe kijkt zij uit naar Kopenhagen?

Hard werken, er helemaal voor gaan en over je grenzen gaan. Dat is mijn instelling voor de komende weken om te bereiken wat ik wil in Kopenhagen. Het gevoel van trots als de show is afgelopen en huilen van geluk met iedereen dat wij dit hebben neergezet.

Het is echt super om hier deel van te maken en er met z’n alle voor gaan waar we met z’n alle zo hard voor werken. Ik zit al sinds 2012 bij Marum als brass lid, maar dit is het eerste jaar dat ik bij de Guard loop.

Ik kan eindelijk doen waar ik van hou en dat is een geweldig gevoel. Ik kan niet meer zonder de Showband en ben verslaafd aan optreden met deze leuke mensen. We hebben met z’n allen zoveel meegemaakt en hele mooie herinneringen gemaakt die ik nog lang koester. Ik weet zeker dat we een geweldige tijd gaan hebben en dat dit een hoogte punt wordt.

Ik kan niet wachten om op dat veld te staan en al het publiek te zien, en ze te gaan overtuigen van onze show. Ze moeten de impact voelen die wij willen overbrengen, en dat gaan we samen doen.”

———————————————————————————————————————————————————————-

2 juni 2015     Loekie Lania
Loekie is één van onze Brass-leden. Ze schrijft over haar muzikale achtergrond, haar komst naar Showband Marum en hoe ze uitkijkt naar de WAMSB in Denemarken.

“Hallo allemaal,

Eerst zal ik even beginnen met het voorstellen van mijzelf. De leden binnen de showband kennen mij natuurlijk, maar er zullen ongetwijfeld nog velen zijn die mij niet kennen. Mijn naam is Loekie Lania, trompet speler bij de Brass. Ik ben geboren en getogen in Leek, daarna wonende in Marum en nu in de Wilp. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met muziek maken d.m.v. mijn vader die meer dan 25 jaar lid is geweest van Harmonie Leek (later Showband Leek). Samen met hem ging ik getrouw naar de repetities en trainingen, want ook wij liepen op straat (corso Eelde en Roden en soms op velden een kleine show) en gaven concerten. Na zijn overlijden had ik er geen zin meer in en ben gestopt.

Jaren later ben ik weer begonnen bij Amicitia Nuis/Niebert. Erg leuk, maar ik miste toch het lopen op straat en ben daardoor eens binnen gelopen bij andere verenigingen. Bij een korps in de omgeving kon ik er maar niet tussen komen en mijn oog viel op een advertentie van showband Marum van de open avonden. Dit was in November 2012. Mijn eerste stap binnen gezet en oef……wat was dat spannend. Want ik had de showband wel eens gezien en dacht  “is dit wel haalbaarLoekie Lania voor mij?  Willen ze wel nog iemand van mijn leeftijd?” Ik was toen immers al 50!! Bij de meeste korpsen willen ze je niet meer op die leeftijd, maar bij Marum stond de deur open en kreeg ik een warm onthaal en ben heel goed opgevangen door met name Hendrika Smit (helaas is zij vorig jaar gestopt) en alle andere Brass leden. Moeilijk was het wel, want ze stonden voor een WMC jaar en dat zorgde voor de nodige training, concentratie, inzet… en voor mij een moment waarop je “ertussen” moet zien te komen. Maar het is gelukt!! 2013 mijn eerste WMC. Wat een team en ervaring: TOP !!

Ook 2014 was een prachtig jaar met leuke optredens en het maken van een nieuwe show, genaamd Lost & Found,  waarmee we in Rastede (D) een prachtige plaats hebben behaald en tevens een plaatsing voor het WAMSB in Denemarken in 2015. En nu is het dan bijna zover!! Veel voorbereiding is er gedaan door alle leden want iedereen wil dit graag, dus zijn er acties gehouden waarbij de leden zelf hun inzet moesten verlenen om geld in te zamelen om het doel te bereiken: deelname aan het WAMSB te Denemarken in juli. Zelf heb ik 2 avonden geholpen als “garderobe juf” en als “kaasmeisje” (samen met Hendrika), paaseitjes verkocht en cartridges ingezameld.

Ik zal mijn verhaal niet te lang maken, maar wat is het toch geweldig en bijzonder dat je dit alles mag mee maken met een prachtige club mensen, een gezin én familie die achter je staat wanneer je van huis bent en je volop kan genieten van je hobby?  ….. SUPER!! Met het gehele team hoop ik dat we een geweldige reis en ervaring gaan opdoen in Denemarken en natuurlijk dat we gaan winnen!!

Trots ben ik dat ik lid mag zijn van Showband Marum, en hoop dat ik er nog lang van mag genieten.

Muzikale groetjes van Loekie”

———————————————————————————————————————————————————————-

26 Mei 2015     Anne-Lies Nienhuis
Anne-Lies is één van onze leden van het Front Ensemble, in het Kopenhagen dagboek beschrijft ze hoe ze uitkijkt naar de deelname aan de WAMSB Wereldkampioenschappen:

“Thuis oefenend beeld ik me alvast in hoe het moet zijn in Denemarken, in dat enorme BrØndby Stadion. Ik denk dat het net zo zal voelen als het WMC in 2013; kippenvel en genieten en de tranen van blijdschap na afloop. Genieten van de voorbereiding, het publiek en natuurlijk die geweldige club van mensen waar ik deel van uitmaak. Ik geniet overal van, net als mijn dochter Shantie. De grootste fan van Showband Marum.

Sinds 2012 speel ik bij Showband Marum in het Front Ensemble op melodisch slagwerk en nog iedere week leer ik meer. Dit seizoen is fantastisch, komend weekend twee taptoes; in Wommels en de Efteling Taptoe in Kaatsheuvel. Daarna Drogeham op 6 juni, de Open Dutch Showcorps Championships in Assen op 13 juni en diezelfde dag taptoe Den Bosch. Allemaal geweldige optredens en ik verheug me op iedere show.

IMG-20150526-WA0005

Het bijzondere gevoel van een optreden begint al als ik mijn instrument het veld oprijd, al vol in de concentratie met het vaste voornemen te gaan knallen. Het optreden zelf vliegt altijd voorbij, het is zo gaaf dat je er nog langer zou willen staan.

Ik kan iedere (aanstaande) muzikant aanraden eens bij ons te komen kijken. Ik heb er nooit spijt van gehad, alleen spijt dat ik niet jaren eerder ben gekomen om deze waanzinnige reizen en optredens mee te maken. Maar het is nooit te laat om te gaan genieten en je muzikaal (verder) te gaan ontwikkelen! Dus ik zou zeggen: kom erbij!”

April 2015
Van 1 tot 5 juli 2015 zal Showband Marum deelnemen aan de WAMSB wereldkampioenschappen. Met het behalen van een 3e en 4e plaats tijdens de Europese Kampioenschappen in het Duitse Rastede afgelopen jaar, plaatste de band zich hiervoor. De showwedstrijden vinden plaats in het grote BrØndby Stadion in Kopenhagen, dat plaats biedt aan maar liefst 29.000 bezoekers.

WAMSB staat voor World Association of Marching Show Bands.

brondy-stadium-aerial-98198