Sitemap

Toeten & Blazen is een project dat jaarlijks plaatsvindt op de basisscholen in Marum, op ‘De Bron’ en ‘De Springplank’. Het project wordt georganiseerd door Showband Marum in samenwerking met de ‘Chr. Muziekvereniging Harmonie Marum’, en Kunstbedrijven Westerkwartier. Op dinsdag wordt, tijdens de uren die staan voor ‘creatief’, les gegeven door een docent van de verenigingen.

Wat houdt het project precies in?
Het schooljaar is verdeeld in twee halve jaren. Tijdens het eerste halve jaar draait het project op ‘CBS de Bron’ en het tweede halve jaar zal het project van start gaan op ‘OBS de Springplank’. De leerlingen leren noten lezen, verschillende ritmes spelen en natuurlijk blazen op een instrument. Het project op de scholen duurt 16 weken per school. Na acht weken vindt er een tussentijdse presentatie plaats en na 16 weken wordt het project afgesloten met een presentatie. Onder enthousiaste leiding van Trienke de Vries krijgen de leerlingen van groep 5 les op een koperen blaasinstrument.

Foto1 Muziekproject basischoolEn….het is gratis!
Er hoeft helemaal niets te worden aangeschaft. De muziekinstrumenten en de muziekstandaarden worden door de muziekverenigingen beschikbaar gesteld. Zo kan uw kind op een leuke manier een instrument leren bespelen.