Sitemap

Archief

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2001

Showband Marum getroffen door inbraak opslag

Maandag 30 januari 2012 - Matthijs van Houten

Showband Marum is afgelopen nacht getroffen door een inbraak in een zeecontainer, waarin verschillende materialen en instrumenten van de vereniging liggen opgeslagen. Op dit moment wordt samen met de politie gekeken of er materialen en of instrumenten zijn ontvreemd. De vermoedelijke daders zijn aangehouden.

Het volgende bericht verscheen op de politiesite: De politie heeft zondagnacht op een bedrijventerrein aan de Kruisweg in Marum vier mannen aangehouden. De mannen zijn afkomstig uit Marum (18), Nieuw-Roden(19), Zevenhuizen (19) en Grootegast (23). Agenten reageerden op een melding dat mannen met een zaklamp op het bedrijventerrein bij containers aan het schijnen waren. Ter plekke troffen zij de vier mannen en hun auto aan.

In de auto lag gereedschap en andere voorwerpen die bij inbraken gebruikt worden. Toen de agenten ook nog een muziekinstrument in de auto zagen liggen, dat mogelijk van diefstal afkomstig is, hebben zij de verdachten aangehouden. Bij nader onderzoek bleken een aantal containers te zijn opengebroken. Wat er precies is weggenomen is nog onduidelijk. Het viertal is overgebracht naar het politiebureau en zijn daar ingesloten. De politie doet nader onderzoek.

Showband Marum gebruikt de zeecontainer omdat het te weinig opslagruimte heeft. De vereniging is druk bezig met de realisatie van een eigen clubgebouw. “Dit laat zien dat we echt een eigen clubgebouw nodig hebben, waar we alles veilig kunnen opbergen”, zegt voorzitter Piet van Houten. “We hopen maar dat de schade meevalt.”

Showband Marum gaat aangifte doen.