Sitemap

Archief

2018

2017

2016

2015

2014

2013

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2001

Taptoe Grootegast

Vrijdag 17 mei 2013 - Jetty Bruinsma

Afgelopen zaterdag hebben de leden van Showband Marum de gehele dag doorgebracht in Grootegast. Van 9-16 uur stond er een showrepetitie gepland in de Notoaristuun, de locatie waar vorig jaar nog de taptoe plaatsvond. De dag begon droog, maar de voorspellingen waren al niet goed. Dit bleek ook wel naarmate de repetitie vorderde… dikke regenbuien volgden maar toch zette iedereen door om er nog een effectieve repetitie van te maken. Na een overleg werd besloten de repetitie iets eerder te stoppen zodat de leden even naar huis konden voor een warme douche. Gelukkig was het weer ’s avonds beter want toen vond de jaarlijkse Taptoe Grootegast plaats.

Vervolgens verzamelde iedereen zich rond half zes bij de ‘Goede Herder Kerk’ in Grootegast, wat de taptoelocatie was voor deze avond. Hier konden we ons klaarmaken voor de streetparade voorafgaand aan de taptoe welke om kwart over zes begon.  Alle deelnemende korpsen lieten zich zien in een ander deel van Grootegast en kwamen rondom het centrum weer samen. Hierna volgde een korte presentatie van alle korpsen op het taptoeterrein.

timthumbCAD71ZJF timthumbCAR31YTV

Showband Marum mocht als derde korps haar show ‘Queen, A Spanish Rhapsody’ aan het publiek laten zien. Tijdens de repetitie waren er een aantal wijzigingen doorgevoerd en deze werden meteen dezelfde avond uitgevoerd. Leuk was ook dat tijdens de opmars de zon er nog doorkwam, wat de Spaanse effecten in de show natuurlijk alleen maar benadrukten! Na de show kregen we een enthousiast applaus van het publiek, en daar doen we het natuurlijk voor! Na een gezamenlijke finale met alle korpsen was de taptoe rond 21.00 afgelopen en vertrokken de meesten leden richting Marum om daar tijdens Feestweek Marum samen te proosten op een geslaagde dag.

Tijdens het komende Pinksterweekendreizen we af naar Luxemburg waar we diverse optredens zullen verzorgen in Wiltz.