Sitemap

Archief

2018

2017

2016

2015

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2001

Tom Huijzer: de Showband wordt alleen maar leuker

Woensdag 30 september 2015 - Showband Marum

De maand oktober staat in het teken van open repetities. Waarom je die zou moeten bezoeken, kan niemand beter vertellen dan de leden zelf! Hieronder vertelt pitdrummer Tom hoe hij via een open repetitie bij Showband Marum kwam.

pit2

“Mijn naam is Tom Huijzer en ik woon in Groningen. Ik speel ongeveer vanaf mijn 8ste levensjaar slagwerk. Dit begon bij muziekvereniging de Volharding uit Ten Boer. Op een gegeven moment zocht ik wat meer uitdaging in het muziek maken en heb ik de overstap naar Showband Marum gemaakt.

Ik kende Showband Marum toen van de taptoes, maar ik had er verder geen connecties. Ik heb  contact opgenomen om mee te doen met de open repetities bij Showband Marum. Op een vrijdagavond ben ik toen gaan kijken bij een muzikale repetitie en heb eerst meegespeeld met de snares.  Ik merkte al vrij snel dat dit niet iets voor mij was op dat moment en heb toen verder de avond bij de bassline doorgebracht en stukjes meegespeeld. Ik vond dit erg leuk en ook de gezelligheid in de club sprak me erg aan, niet doorhebbend dat het alleen maar leuker zou worden in de jaren erna. Sinds 2010 ben ik lid van de Showband en heb het eerste jaar bassline gespeeld, daarna 2 jaar tenor en ben daarna in de pit gekomen waar ik nog steeds in speel. De pit -of frontensemble- is het clubje muzikanten voor aan het veld die de band muzikaal versterkt met vooral melodisch slagwerk en effect instrumenten. Ook bestaat de pit uit een gedeelte ongestemd slagwerk zoals een concert bassdrum, een tomrek en een drumstel die ik zelf bespeel in de pit.

pit

 

Om een keer te ervaren hoe gezellig het is bij Showband Marum nodig ik u/jou/jullie uit om langs te komen op de open repetities in de maand oktober. Mocht dit in deze maand niet lukken, neem dan gerust contact op met de Showband want er is altijd wel wat mogelijk. Voor een kleine impressie kun je ook een kijkje nemen op de Snapchat en Instagram van de Showband Marum Pit  (@marumpit) en volg deze gerust voor leuke weetjes en vooral leuke foto’s van de pit en andere gezellige momenten met Showband Marum. Ik hoop u/jou/jullie snel te zien bij Showband Marum!”