Sitemap

Archief

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2001

Verslag werkweekend

Donderdag 14 april 2011 - Marrit Agema

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse werkweekend van Showband Marum plaats. Tijdens dit weekend is de gehele show ‘Moz’Art’ ingestudeerd en de groep loopt op schema om eind april op de eerste taptoe van het seizoen al goed voor de dag te komen! Behalve een succesvol weekend wat trainen betreft, was het met name ook een erg gezellig weekend met z’n allen! Lees hier het verslag!

Vrijdag om 18.30 uur vertrok de Showband Marum karavaan richting de Sorghvliethal in Veendam waar om 20.00 uur de eerste repetitie van het weekend begon. Op de planning stond het herhalen van deel 1 (Ouverture), 2 (Symfonie 25) en 3 (Fantasia), waarvan de sets tijdens de vorige showrepetities al waren ingestudeerd. Iedereen had er duidelijk zin in en de repetitie verliep goed, een prima start van het werkweekend!

Na de repetitie vertrok iedereen naar de kampeerboerderij in Westdorp, waar iedereen als een speer hun favoriete slaapplekje probeerde te bemachtigen. Dit kostte niet al te veel tijd want één voordeel van een iets kleinere band; je hebt zowaar keus waar je wilt gaan slapen!! De rest van de avond stond in het teken van hapjes (frikandellen met smots), drankjes, de verjaardag van AT en vooral veel gezelligheid.

 

Zaterdagochtend werd iedereen om 7 uur gewekt voor het ontbijt. Het duurde even voordat de stormloop bij de douches en ontbijttafel begon, maar uiteindelijk stond iedereen weer fris en fruitig (?) stipt om 9 uur in sporthal. Op de planning stond het instuderen van de sets van deel 4 (40 meets Bond), 5 (Pianoconcert 21) en 6 (Requiem, Confutatis/Lacrimosa). Gedurende de hele dag werd er, ondanks de voor sommige erg korte nacht, hard gewerkt door de leden maar natuurlijk ook door de staff! In de loop van de ochtend kwam Erik de Vries het staffteam versterken die ons in korte tijd weer veel heeft bijgebracht! ’s Ochtends werd deel 4 helemaal ingestudeerd en na de lunch werd er  een stevig M&M blok gelopen. Hierna was de concentratie weer op peil en werd begonnen aan de sets van deel 5. Dit verliep goed en aan het eind van de dag konden deel 1 t/m 5 helemaal worden gedraaid, maar natuurlijk niet voordat de groentjes even goed aan de beurt waren geweest! Zoals ieder jaar presenteren de groentjes zich rond een uur of 3 in een florissant tenue, waarin zij de rest van de repetitie mogen (moeten!!) doorbrengen.
Na de groentjes-dans, uiteraard onder luid gejoel en applaus van de leden, werden deel 1 t/m 5 helemaal doorgelopen. In het begin is het altijd lastig de show te lopen én nog eens de juiste noten te spelen, maar na de repetitie vertrok iedereen moe, maar zeer voldaan, weer richting Westdorp.

In Westdorp kon nog eventjes worden genoten van het prachtige weer waarna al snel het avondeten klaarstond. Dit jaar was helaas het laatste jaar dat Ale, Annie en Greetje de traditionele werkweekend-maaltijd bereidden. Jarenlang hebben zij voor de beroemde boontjes, aardappels en gehaktbal gezorgd, maar helaas zetten zij er na dit jaar een punt achter. Gelukkig konden wij nog een keer genieten van dit heerlijke maal! Na het toetje kon iedereen gauw beginnen aan de voorbereidingen voor de feestavond. Want zoals ieder jaar wil iedereen de strijd tussen de secties winnen!!!

Dit jaar had de feestcommissie niet voor één gemeenschappelijk thema maar voor drie aparte thema’s gekozen; de slagwerkers gingen de rest van de avond door als echte diva’s, de guards als holbewoners en de blazers als bouwvakkers. De blazers waren dit jaar voor het eerst één groep, voorheen was er ook altijd nog een strijd tussen zwaar en scherp koper.

Tijdens de feestavond stonden veel spelletjes van het bekende ‘minute to win it’ op het programma en tijdens de rode draad presenteerden de secties zich met een zelfgemaakt lied. Standaard is dat dan de overige secties worden ‘gepakt’ en dit werd dan ook weer op overtuigende wijze gedaan! De ontgroening was ook weer een groot succes, de groentjes zijn goed aangepakt maar weerden zich goed! Uiteindelijk werden de diva’s van het slagwerk tot sectie van het jaar uitgeroepen en mag Janine zich een heel jaar lang groentje van het jaar noemen!

 

Hierna zette het feest zich voort tot in de late uurtjes, en was het zondag uiteraard weer véél te vroeg. Degenen die wel redelijk vroeg hun bed uit konden komen konden nog genieten van de eieren met spek, met liefde gebakken door Ale, Annie en Greetje.  Nadat alle tassen weer waren gepakt en de zalen waren opgeruimd vertrokken we richting Veendam voor de laatste trainingsdag.

’s Ochtends stond deel 6 op het programma. De drill van het laatste waren we zaterdag niet aan toe gekomen maar iedereen was erop gebrand om aan het einde van de dag een volledige run te kunnen lopen, dus ondanks de naweeën van de feestavond werkte iedereen hard door en zat na de lunch ook heel deel 6 erin! Hierna werden de verschillende delen nog kort herhaald en in de loop van de middag druppelden de eerste toeschouwers al binnen. Altijd leuk om oud-leden, familie en bekenden op het werkweekend te ontvangen en ze de vorderingen te kunnen laten zien! Rond 15.00 uur werd er een volledige run gelopen. Altijd gaaf om dat voor het eerst te doen! Na de run konden de leden even bijkomen (want het is aanpoten!!) waarna de showmuziek nog voor het publiek werd gespeeld.

Na dit zeer geslaagde weekend is de basis gelegd voor een prachtig seizoen. De agenda loopt al redelijk vol en over een paar weken gaat de optredensdrukte weer beginnen! Paasmaandag 25 april zijn we te zien tijdens een streetparade in Hervé (België) en op vrijdag 29 april zal de primeur zijn van ‘Moz’Art’ op Taptoe Drachten. 30 april is Showband Marum als altijd in eigen dorp te zien en de dag erna reist de band af naar Compiegne in Frankrijk om daar een optreden te verzorgen.

We hebben er zin in!!!