In 2017 spraken we het voor het eerst uit, Showband Marum wil deelnemen aan de WAMSB Wereldkampioenschappen in Calgary, Canada. Het zal de eerste keer worden dat de vereniging ‘de grote plas’ oversteekt om op te treden.

Sinds het uitspreken van ons doel om naar Canada te gaan hebben we niet stilgezeten. Hieronder houden we jullie op de hoogte van de laatste vorderingen richting Calgary 2019. Lees en beleef mee!

5 maart 2018 – maandag
De eerste actie om geld in te zamelen voor Calgary wordt gecommuniceerd met het publiek. Zoals ieder jaar verkoopt de Showband dit jaar Paaseitjes! Een zakje van 200 gram kost €2,- en de leden gaan actief aan het verkopen.

29 december 2017 – vrijdag
De afgelopen maanden zijn het bestuur en de Calgary-groep druk bezig geweest met het inwinnen van informatie en het maken van een ruwe planning. Op 29 december 2017 wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor leden, oud-leden, familie en vrienden van Showband Marum. Hier wordt bekend gemaakt welke periode wij naar Calgary af willen reizen en hoe we dit willen bereiken. De specifieke informatie die besproken is, kunnen we helaas nog niet bekend maken, maar het ziet er veelbelovend uit!

18 september 2017 – maandag
Tijd om onze ambitie wereldwijd bekend te maken! Dat doen we door een persbericht te verzenden naar diverse media en door onze eigen sociale media volop te benutten. We maken een aparte facebookgroep aan waarin iedereen die dat wil ons kan volgen en binnen een dag is de groep al gegroeid met zo’n 100 personen. Bedankt!

15 september 2017 – vrijdag
Vanavond staat er een toekomstvergadering gepland in onze vaste repetitielocatie Ons Centrum. We kijken terug op het WMC en krijgen het nieuwe doel te horen, Calgary 2019! Wauw! Tijdens het laatste weekend van het WMC zijn we door een corpsmanager van de Calgary Stampede Showband uitgenodigd om in 2019 naar Canada te komen om daar mee te doen aan de WAMSB (World Association of Marching ShowBands) wereldkampioenschappen. De reacties zijn enthousiast en dat is natuurlijk wat bestuur en instructie graag wilden horen.